Arnold pisze:Jeśli dobrze pamiętam , miałeś też RS'a, więc parametry wtrysku i napędu trochę lepsze niż standardowe , stąd ta dynamika. Rolki mają 10,5g. Fajne porównanie kolego djpj1, napisz coś o oświetleniu, bo w satelisie lampy z żarówkami h7, po prostu jak samochodowe, ciężko mieć lepsze

Hej Arnold i koledzy. Nawiązując do tematu djpj1, to też Donatan był i jest dla mnie jednym z faworytów.

Ale ponieważ jest w tym temacie dużo porównań do Satelisa RS, którego dosiadał djpj1, pozwolę sobie na pewne uwagi do Satelisa 2, którego posiadam od niedawna (niedługo bardziej szczegółowo przedstawię to cacko). Pytałem w salonie czy RS różni się osiągami od standardowej wersji i utwierdzono mnie w przekonaniu, że nie. Mój Satelis ma super oświetlenie, ale lampy przednie mają H4. I tak się zastanawiam, skąd różnica w cenie między RS i standardową wersją z praktyczną wysoką szybą. W Polsce RS jest, a właściwie był 1000 PLN, a we Francji ok. 100 EUR droższy. Wątek będę kontynuował niebawem w osobnym temacie.