Kymco Downtown 125i from djpj1 :)

Tutaj możesz pochwalić się swoją 125.
Regulamin forum
Ważne! Jak zakładacie tytuł swojego tematu, podajcie pełną nazwę motocykla. Przykładowo Honda VT 125 zamiast samo VT 125. Takie działanie porządkuje forum i zwiększy ilość odsłon waszego tematu.
Awatar użytkownika
Damianci
Maniac Rider
Imię: Damian
Motocykl: Peugeot Satelis RS 125, Brixton BX 125
Kawa u mnie: Tak
Zlot Jeziorsko III:
Zlot Iłki V:
Zlot Jeziorsko VI:
Zlot Kruszwica VII:
Sulejów - Ósme spotkanie formowe.:
Kruszwica - Dziesiąte spotkanie forumowe.:
Forumowy gospodarz:

Re: Kymco Downtown 125i from djpj1 :)

Postautor: Damianci » 11 maja 2018, 20:31

Arnold pisze:Jeśli dobrze pamiętam , miałeś też RS'a, więc parametry wtrysku i napędu trochę lepsze niż standardowe , stąd ta dynamika. Rolki mają 10,5g. Fajne porównanie kolego djpj1, napisz coś o oświetleniu, bo w satelisie lampy z żarówkami h7, po prostu jak samochodowe, ciężko mieć lepsze :)

Hej Arnold i koledzy. Nawiązując do tematu djpj1, to też Donatan był i jest dla mnie jednym z faworytów. :D Ale ponieważ jest w tym temacie dużo porównań do Satelisa RS, którego dosiadał djpj1, pozwolę sobie na pewne uwagi do Satelisa 2, którego posiadam od niedawna (niedługo bardziej szczegółowo przedstawię to cacko). Pytałem w salonie czy RS różni się osiągami od standardowej wersji i utwierdzono mnie w przekonaniu, że nie. Mój Satelis ma super oświetlenie, ale lampy przednie mają H4. I tak się zastanawiam, skąd różnica w cenie między RS i standardową wersją z praktyczną wysoką szybą. W Polsce RS jest, a właściwie był 1000 PLN, a we Francji ok. 100 EUR droższy. Wątek będę kontynuował niebawem w osobnym temacie.

jPOjnDe
Road Racer
Imię: Piotr
Motocykl: Honda Forza 125 2018
Zlot Jeziorsko I:
Zlot Jeziorsko III:
Zlot Skulsk IV:
Zlot Jeziorsko VI:
Zlot Kruszwica VII:

Postautor: jPOjnDe » 11 maja 2018, 20:59

Damianci pisze:Hej Arnold i koledzy. Nawiązując do tematu djpj1, to też Donatan był i jest dla mnie jednym z faworytów. :D Ale ponieważ jest w tym temacie dużo porównań do Satelisa RS, którego dosiadał djpj1, pozwolę sobie na pewne uwagi do Satelisa 2, którego posiadam od niedawna (niedługo bardziej szczegółowo przedstawię to cacko). Pytałem w salonie czy RS różni się osiągami od standardowej wersji i utwierdzono mnie w przekonaniu, że nie. Mój Satelis ma super oświetlenie, ale lampy przednie mają H4. I tak się zastanawiam, skąd różnica w cenie między RS i standardową wersją z praktyczną wysoką szybą. W Polsce RS jest, a właściwie był 1000 PLN, a we Francji ok. 100 EUR droższy. Wątek będę kontynuował niebawem w osobnym temacie.

Powiem Ci szczerze ,że ja nie wiedziałem ,iż pomiędzy zwykłym Satelisem ,a wersją RS są jakieś różnice w napędzie czy ustawieniach. Wg mnie wersja RS różniła się tylko wizualnie, dodatkami - krótka ciemna szyba, lagi czarne, oznaczenia RS i te wersje wychodziły bez kufra i całego oprzyrządowania do niego..Ale jeśli Arnold piszę ,że były też różnice inne to mu ufam..Kurcze pokaż tego swojego Satka ;)

Arnold

Postautor: Arnold » 11 maja 2018, 21:22

Koledzy,
To jest tak : w 2009 jak się pojawiła wersja RS, pojawił się równocześnie nowy silnik Evo2. Ten silnik ma nowy airbox, nowe osłony boczne czarne plastikowe (stare mają szare alu) , lepiej wyciszające, inna kartografia zapłonu i trochę inny układ napędowy. Pasek jest dłuższy i rolki są lżejsze. Stąd minimalne lepsze osiągi. W Sat 1, była więc wyraźna różnica ze zwykłą wersją. W Sat 2, faktycznie nie ma różnic, tylko i wyłącznie estetyczne, ponieważ już jest tylko 1 silnik do wszystkich modeli.
Fiu, co za wykład :D

Awatar użytkownika
Damianci
Maniac Rider
Zlot Jeziorsko III:
Zlot Iłki V:
Zlot Jeziorsko VI:
Zlot Kruszwica VII:
Forumowy gospodarz:

Postautor: Damianci » 11 maja 2018, 21:32

djpj1 pisze:Kurcze pokaż tego swojego Satka ;)

Na razie zbieram się do pełnej prezentacji. Pewnie nie dam rady tak profesjonalnie jak Ty wcześniej Satka, a teraz Donatana. Na razie prześlę zdjęcie w towarzystwie mojej wcześniejszej Yamahy MajestyS.
Satek z Jej Majesty.jpg

To be continued...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Damianci
Maniac Rider
Zlot Jeziorsko III:
Zlot Iłki V:
Zlot Jeziorsko VI:
Zlot Kruszwica VII:
Forumowy gospodarz:

Postautor: Damianci » 11 maja 2018, 21:34

Arnold pisze:Koledzy,
To jest tak : w 2009 jak się pojawiła wersja RS, pojawił się równocześnie nowy silnik Evo2. Ten silnik ma nowy airbox, nowe osłony boczne czarne plastikowe (stare mają szare alu) , lepiej wyciszające, inna kartografia zapłonu i trochę inny układ napędowy. Pasek jest dłuższy i rolki są lżejsze. Stąd minimalne lepsze osiągi. W Sat 1, była więc wyraźna różnica ze zwykłą wersją. W Sat 2, faktycznie nie ma różnic, tylko i wyłącznie estetyczne, ponieważ już jest tylko 1 silnik do wszystkich modeli.
Fiu, co za wykład :D

Dzieki za fachową informację :idea:

Awatar użytkownika
Romario
Maniac Rider
Imię: Roman
Motocykl: KAWASAKI VERSYS 650
Zlot Jeziorsko III:
Zlot Iłki V:
Zlot Jeziorsko VI:
Zlot Kruszwica VII:
Dąbie - Jedenaste spotkanie forumowe:
Gaj Stolarski - Czternaste spotkanie forumowe.:
Kontaktowanie:

Postautor: Romario » 11 maja 2018, 22:03

Siemka Satek super :idea: Ale producent chyba chciał zaoszczędzić na przedniej szybie :D :D :D

Awatar użytkownika
Damianci
Maniac Rider
Zlot Jeziorsko III:
Zlot Iłki V:
Zlot Jeziorsko VI:
Zlot Kruszwica VII:
Forumowy gospodarz:

Postautor: Damianci » 11 maja 2018, 22:07

Jabba pisze:Siemka Satek super :idea: Ale producent chyba chciał zaoszczędzić na przedniej szybie :D :D :D

Już się zaopatrzyłem w deflektor. Ale wyższa szyba jak w GTS była by wskazana :)

Arnold

Postautor: Arnold » 11 maja 2018, 22:09

Damianci pisze:Już się zaopatrzyłem w deflektor. Ale wyższa szyba jak w GTS była by wskazana :)

No, to jest właśnie RS stajl :)
Zamiast deflektora możesz też poszukać oryginalną wysoką, mocowania pasują :)

Awatar użytkownika
Damianci
Maniac Rider
Zlot Jeziorsko III:
Zlot Iłki V:
Zlot Jeziorsko VI:
Zlot Kruszwica VII:
Forumowy gospodarz:

Postautor: Damianci » 11 maja 2018, 22:15

Arnold pisze:No, to jest właśnie RS stajl :)

Chic, l'esprit sportif - rzekłbym z francuskiego :)

Arnold

Postautor: Arnold » 11 maja 2018, 22:17

exactement, très belle citation :)

Wróć do „Twoja inna 125”