yamaha sr 125 przerywa
Regulamin forum
Ważne! Podawajcie tytuł tematu według następującego schematu: pełna nazwa motocykla - opis problemu np. Suzuki RM 125 - nie chce odpalać.
Ważne! Podawajcie tytuł tematu według następującego schematu: pełna nazwa motocykla - opis problemu np. Suzuki RM 125 - nie chce odpalać.
-
- Plecak
- Imię: Marcin
- Motocykl: Yamaha 125 SR
yamaha sr 125 przerywa
Jak temacie podczas jazdy motocykl przerywa szarpie nim. Oddalem w poniedziałek na warsztat. Dzisiaj podjechalem gosciu powiedzial ze gaznik przeczyscil i cala elektryke przejrzal i dalej to samo. Z czystej życzliwości wyczysci jeszcze raz i da znac. Powiedzial ze to moze tez byc impulsator albo modul. Mysle ze cos sciemnia i wcale jeszcze nie zagladal. Swieca byla czarna jak oddawalem nic o tym nie wspomnial. Co o tym sądzicie? Ps pisalem z telefonu
-
- Plecak
Re: yamaha sr 125 przerywa
Dodam jeszcze, ze na jedynce moge pilowac i nie przerywa, na dwojce przy najwyzszych obrotach, na trojce jeszcze wczesniej i tak dalej... na piatce przy predkosci 60-70km moge jechac i nic sie nie dzieje... Czasami to prawie nic nie przerywa!
- CICHY125
- Road Racer
- Imię: Rafal
- Motocykl: Honda CM
- Kawa u mnie: Tak
- Drobna naprawa u mnie: Tak
- Nocleg u mnie: namiot
Tak jak Boom pisze świeca powinna być brązowa może być stara lub nie odpowiednia do modelu .Też mi się to nie podoba że niby przeczyścił ale zrobi to jeszcze raz ciekawe :) . Przy czyszczeniu gaźnika powinien też sprawdzić i wyczyścić króciec ssący jak i wszystkie wężyki to jest 10 minut więcej a mamy pewność że tu usterki nie ma .
- michcron
- Maniac Rider
- Imię: Michal
- Motocykl: Hyosung GV 125
- Kawa u mnie: Tak
- Drobna naprawa u mnie: Tak
- Nocleg u mnie: pokój lub namiot
- Zlot Jeziorsko I:
- Zlot Jeziorsko III:
- Zlot Skulsk IV:
- Zlot Iłki V:
- Zlot Jeziorsko VI:
- Zlot Kruszwica VII:
- Sulejów - Ósme spotkanie formowe.:
- Czerna - Trzynaste spotkanie forumowe.:
- Gaj Stolarski - Czternaste spotkanie forumowe.:
- Czerna - Pietnaste spotkanie forumowe.:
- Golice - Siedemnaste Spotkanie forumowe:
- Golice - Dziewietnaste Spotkanie forumowe:
- Sokoli Dwór XX Spotkanie:
- Forumowy gospodarz:
- Kontaktowanie:
Oczywiście nie znam twojego motocykla i twojego gaźnika. Ale jak byś się skusił sam grzebać to pewne zasady są podobne.
Jeśli świeca czarna okopcona i sucha, to tak jak piszą wszyscy wyżej. Jest za bogata mieszanka, moc silnika spada. Na pierwszym biegu może to być jeszcze nie odczuwalne. Na kolejnych wyższych będzie coraz gorzej. Dodatkowo jeśli jest za bogato to na zimnym silniku może być jeszcze w miarę, po rozgrzaniu "koniec jazdy". Na podjazdach pod wzniesienia będzie gorzej niż na płaskim. Silniczek ma trudniej.
Ale jeśli świeca jest mokra od paliwa to problem z iskrą świecy zapłonowej.
W moim małym doświadczeniu z motórami za bogatą mieszankę miałem w przypadku uszkodzonego zaworka iglicowego -> za wysoki poziom benzyny w komorze pływakowej - miałem podobne objawy..
Za duże dysze główne - miałem szarpanie w średnim zakresie obrotów.
I uszkodzony malutki oring pod dyszą główną - działo się to samo co u ciebie. Ale jak był zimny to jakoś jeszcze jechał.
Jeśli świeca czarna okopcona i sucha, to tak jak piszą wszyscy wyżej. Jest za bogata mieszanka, moc silnika spada. Na pierwszym biegu może to być jeszcze nie odczuwalne. Na kolejnych wyższych będzie coraz gorzej. Dodatkowo jeśli jest za bogato to na zimnym silniku może być jeszcze w miarę, po rozgrzaniu "koniec jazdy". Na podjazdach pod wzniesienia będzie gorzej niż na płaskim. Silniczek ma trudniej.
Ale jeśli świeca jest mokra od paliwa to problem z iskrą świecy zapłonowej.
W moim małym doświadczeniu z motórami za bogatą mieszankę miałem w przypadku uszkodzonego zaworka iglicowego -> za wysoki poziom benzyny w komorze pływakowej - miałem podobne objawy..
Za duże dysze główne - miałem szarpanie w średnim zakresie obrotów.
I uszkodzony malutki oring pod dyszą główną - działo się to samo co u ciebie. Ale jak był zimny to jakoś jeszcze jechał.
-
- Road Racer
- Motocykl: Tiger
- Kontaktowanie:
wolfqanq pisze:Wiem , że zabrzmi to dziwnie i niepoważnie , ale... Spróbuj przejechać się nie zakręcając zbiornika paliwa... To co piszesz w drugim poście wskazuje na to , iż silnik dostaje mniej paliwa niż potrzebuje ....
Myślisz o podciśnieniu?
-
- Road Racer
- Motocykl: Tiger
- Kontaktowanie:
Zgadzam się, ale pozostaje jeszcze kwestia czarnej świecy - ewidentnie zabogato. Ciekawe jaki jest stan ogólny gaźnika i możliwość regulacji.
-
- Plecak
Dzięki koledzy za podpowiedzi. Czekam na telefon z warsztatu będzie jutro, albo pojutrze. Jak gaznik przerobi i dalej będzie to samo, to będę sprawdzał, według Waszych wskazówek. Jak nic nie wskóram, to pozostaje jeszcze jeden serwis dalej no 20 km nie ma tragedii. Na bank dam znać.
-
- Plecak
Dzwoniłem dzisiaj do serwisu, jutro odbieram niesprawny motocykl. Serwisant powiedział, że sprawdził gaznik, elektrykę, dysze wymieniał na inne, ale nic nie pomagało. Jedyne do czego mógłby się doczepić do "rozpylacz pod dyszą" coś w tym stylu. Jest z innymi oznaczeniami niż powinien być orgiinalnie . Jutro podpytam dokładniej. 50 zł za to chce + 50 klamka od sprzęgła.
-
- Biker
- Imię: Cedric
- Motocykl: Satelis RS 125
hej
twój gaźnik to Teikei Y24P?
twój gaźnik to Teikei Y24P?
-
- Plecak