ok. czytałem na francuskim forum yamahy że to są bardzo zawodne gaźniki. Koleś opisuje te same objawy jak twoje, i wina była zużyta iglica i lewe powietrze od uszczelki zbiorniczka pływaka.
Piszą że można też szukać części od Yam PW, to są dokładnie te same konstrukcje.
yamaha sr 125 przerywa
Regulamin forum
Ważne! Podawajcie tytuł tematu według następującego schematu: pełna nazwa motocykla - opis problemu np. Suzuki RM 125 - nie chce odpalać.
Ważne! Podawajcie tytuł tematu według następującego schematu: pełna nazwa motocykla - opis problemu np. Suzuki RM 125 - nie chce odpalać.
-
- Biker
- Imię: Cedric
- Motocykl: Satelis RS 125
-
- Plecak
- Imię: Marcin
- Motocykl: Yamaha 125 SR
Re: yamaha sr 125 przerywa
Motor odebrałem z warsztatu gościu mówił, że dalej szarpie i do wymiany jest rozpylacz. Mam z innego gaznika zakładanego w nowszym modelu. Pokazywał mi oznaczenia itp. Gaznik przeczyszczony 2 razy, rozrzad sprawdzony itd. Po odebraniu motoru przez 4 km szarpał. Przez kolejne 40 km nic. Założyłem nową świece motor pracował lepiej zrobiłem kolejne 50 km bez szarpania. Cud nad Wisłą ciekawe co dalej:))))
- CICHY125
- Road Racer
- Imię: Rafal
- Motocykl: Honda CM
- Kawa u mnie: Tak
- Drobna naprawa u mnie: Tak
- Nocleg u mnie: namiot
Re: yamaha sr 125 przerywa
Dalej będzie tylko radość z połykanych kilometrów ofek :)