satelis 125 pompa wtrysk kabel abs
Regulamin forum
Ważne! Podawajcie tytuł tematu według następującego schematu: pełna nazwa motocykla - opis problemu np. Suzuki RM 125 - nie chce odpalać.
Ważne! Podawajcie tytuł tematu według następującego schematu: pełna nazwa motocykla - opis problemu np. Suzuki RM 125 - nie chce odpalać.
- Waldi
- Zlotowy Weteran
- Imię: Waldemar
- Motocykl: Peugeot Satelis 125, Suzuki Burgman UH125A
- Zlot Jeziorsko I:
- Zlot Złoty Potok II:
- Zlot Jeziorsko III:
- Zlot Iłki V:
- Zlot Jeziorsko VI:
- Zlot Kruszwica VII:
- Sulejów - Ósme spotkanie formowe.:
- Bocheniec - Dziewiąte spotkanie forumowe.:
- Kruszwica - Dziesiąte spotkanie forumowe.:
- Dąbie - Jedenaste spotkanie forumowe:
- Bocheniec - Dwunaste spotkanie forumowe.:
- Czerna - Trzynaste spotkanie forumowe.:
- Gaj Stolarski - Czternaste spotkanie forumowe.:
- Czerna - Pietnaste spotkanie forumowe.:
- Sabatówka - Szesnaste Spotkanie forumowe:
- Golice - Siedemnaste Spotkanie forumowe:
- Sokoli Dwór XX Spotkanie:
- Kontaktowanie:
Re: satelis 125 pompa wtrysk kabel abs
Sugeruję, by najpierw wejść w tryb warsztatowy i pozliczać / i zapisać/ wszystkie mignięcia. Później pozwolić na czterokrotne powtórzenie w celu wykasowania starych- nieaktualnych danych, po czym ponownie wejść w tryb warsztatowy by sprawdzić bieżące błędy. U mnie za pierwszym razem wyszło 15 błędów, ale po wykasowaniu- zresetowaniu komputera pozostał jeden / 20 / "błędne wskazanie temperatury..." I nie zdziw się, jak policzysz więcej mrugnięć niż 22 bo u mnie były też błędy o liczbie mignięć 23, 25 30,31.
- Sierra
- Biker
- Imię: Daniel
- Motocykl: PEUGEOT SATELIS 125 URBAN ABS
- Kontaktowanie:
Dzięki serdeczne ,zaczynam studiować 

-
- Skuterzysta
- Imię: Rafal
- Motocykl: Peugeot Satelis RS
- Kawa u mnie: Tak
- Zlot Jeziorsko VI:
- Kontaktowanie:
Zmień kabel i fajkę i przeglądnij ewentualne błędy!
- Sierra
- Biker
- Kontaktowanie:
I tak... Zrobilem diagnoze sporo to zajelo bo bledow bylo duzo po poprzednich pewnie wlascicielach
Zrobilem kółeczko i znowu zrobilem teraz na pokasowanych bledach wyswietlaja sie 18 i 30 wiec lambda zaczyna swirowac pawiana.
Zrobilem kółeczko i znowu zrobilem teraz na pokasowanych bledach wyswietlaja sie 18 i 30 wiec lambda zaczyna swirowac pawiana.
- Sierra
- Biker
- Kontaktowanie:
Jeszcze ten ABS został nie wiem jak się za to zabrać mam drugą pompkę, czujnik też drugi
po podłączeniu drugiej pompki abs nic się nie dzieje, musi tam być jakiś zamknięty obieg? ciśnienie? aby cokolwiek pompka pocisła?
Płyn z zbiorniczku ABS jest na fula,bezpieczniki wszystkie sprawdziłem ,przekaźniki pstrykają ( są cztery cztery przełączają )
zamysł był że jak by była pompka ABS zmieniam na drugą podłączam przewody hamulcowe i wszystko bangla ,zostało mi jeszcze kupić klocki na przód bo już się kończą ,jest możliwe? żeby od klocków żadnego czujnika tam nie widziałem?
Sobota na spokojnie jadę jeszcze raz powalczyć tam coś.
No zostaje jeszcze opcja jest że może prądu nie dostaje,dlatego nie działa.
Jeszcze Pytanko ,odnośnie kontrolki ABS podczas hamowania i jak się załączy ABS to ma kontrolka świecić? bo u mnie nigdy nie świeciła.
po podłączeniu drugiej pompki abs nic się nie dzieje, musi tam być jakiś zamknięty obieg? ciśnienie? aby cokolwiek pompka pocisła?
Płyn z zbiorniczku ABS jest na fula,bezpieczniki wszystkie sprawdziłem ,przekaźniki pstrykają ( są cztery cztery przełączają )
zamysł był że jak by była pompka ABS zmieniam na drugą podłączam przewody hamulcowe i wszystko bangla ,zostało mi jeszcze kupić klocki na przód bo już się kończą ,jest możliwe? żeby od klocków żadnego czujnika tam nie widziałem?
Sobota na spokojnie jadę jeszcze raz powalczyć tam coś.
No zostaje jeszcze opcja jest że może prądu nie dostaje,dlatego nie działa.
Jeszcze Pytanko ,odnośnie kontrolki ABS podczas hamowania i jak się załączy ABS to ma kontrolka świecić? bo u mnie nigdy nie świeciła.
- Damianci
- Maniac Rider
- Imię: Damian
- Motocykl: Peugeot Satelis RS 125, Brixton BX 125
- Zlot Jeziorsko III:
- Zlot Iłki V:
- Zlot Jeziorsko VI:
- Zlot Kruszwica VII:
- Forumowy gospodarz:
Sierra pisze:Jeszcze Pytanko ,odnośnie kontrolki ABS podczas hamowania i jak się załączy ABS to ma kontrolka świecić? bo u mnie nigdy nie świeciła.
Kontrolka ABS świeci po włączeniu i gaśnie po przekroczeniu ok. 10 km/h. Podczas normalnego hamowania nie powinna świecić, zapala się dopiero wtedy kiedy uruchomił się ABS, czyli wtedy kiedy koła się zablokowały podczas hamowania, a ABS je odblokował.
Ja hamuje i czuć działanie abs,ale kontrolka sie nie pojawia. Przy starcie tak jak mowisz-gaśnie po ruszeniu
- Damianci
- Maniac Rider
- Imię: Damian
- Motocykl: Peugeot Satelis RS 125, Brixton BX 125
- Zlot Jeziorsko III:
- Zlot Iłki V:
- Zlot Jeziorsko VI:
- Zlot Kruszwica VII:
- Forumowy gospodarz:
Muszę to jeszcze sprawdzić. Wydawało mi się, że kontrolka miga podczas hamowania z ABS. Ale zwykle mi nie potrzebny ABSMATRIX60MW pisze:Ja hamuje i czuć działanie abs,ale kontrolka sie nie pojawia. Przy starcie tak jak mowisz-gaśnie po ruszeniu

Wysłane przy użyciu Tapatalka
- Sierra
- Biker
- Kontaktowanie:
Pogrzebałem dziś troszke ,pompa bezpośrednio podłączona pod akumulator działa.Nic po za tym.
przy podmiance czujnika też nic. (dziwnie się dziś zachowywał jeden z przekaźników wyciągnąłem go włożyłem ,orientuje się czy ma to związek?
Tyle że zmieniłem klocki z przodu poczyściłem ładnie ,olej nowy filtr i świeca to dzisiejsza walka.
przy podmiance czujnika też nic. (dziwnie się dziś zachowywał jeden z przekaźników wyciągnąłem go włożyłem ,orientuje się czy ma to związek?
Tyle że zmieniłem klocki z przodu poczyściłem ładnie ,olej nowy filtr i świeca to dzisiejsza walka.