Re: Video testy motocykli Benelli TRK 502 X

Tutaj możesz pochwalić się swoim moto.
Regulamin forum
Ważne! Jak zakładacie tytuł swojego tematu, podajcie pełną nazwę motocykla. Takie działanie porządkuje forum i zwiększy ilość odsłon waszego tematu.
Awatar użytkownika
Romario
Maniac Rider
Imię: Roman
Motocykl: KAWASAKI VERSYS 650
Zlot Jeziorsko III:
Zlot Iłki V:
Zlot Jeziorsko VI:
Zlot Kruszwica VII:
Dąbie - Jedenaste spotkanie forumowe:
Gaj Stolarski - Czternaste spotkanie forumowe.:
Kontaktowanie:

Re: Video testy motocykli Benelli TRK 502 X

Postautor: Romario » 23 sie 2022, 21:51

Osobiście testowałem motocykl Benelli TRK 502 X .Byłem oczarowany tym motocyklem dopóki się nim nie przejechałem .Jedna wielka porażka .Odradzam tą markę !!!!!!

Awatar użytkownika
Romario
Maniac Rider
Zlot Jeziorsko III:
Zlot Iłki V:
Zlot Jeziorsko VI:
Zlot Kruszwica VII:
Kontaktowanie:

Re: Video testy motocykli 125 ccm

Postautor: Romario » 23 sie 2022, 22:04

TRK
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Romario
Maniac Rider
Zlot Jeziorsko III:
Zlot Iłki V:
Zlot Jeziorsko VI:
Zlot Kruszwica VII:
Kontaktowanie:

Re: Dyskusja nad Benelli TRK 502 X

Postautor: Romario » 23 sie 2022, 22:30

Jeżeli ktoś jest ciekawy dlaczego mnie tak rozczarował ,Odpowiedz jest jedna SILNIK .Bardzo słaby jak na swoją pojemność .A na dodatek rzęził jakby miał przejechane co najmniej 100 tyś km. A był praktycznie nowy .Jeżeli już miałbym tyle kasy na nowy wybrałbym markę CF MOTO .Też testowałem i jestem bardzo mile zaskoczony . :!:

Domino
Uczeń
Imię: Dominik
Motocykl: Honda Forza 125
Kontaktowanie:

Postautor: Domino » 25 sie 2022, 0:50

Benelli,CF ? Po co się męczyć i robić doświadczenia skoro za podobne pieniądze masz Hondę.

Awatar użytkownika
Romario
Maniac Rider
Zlot Jeziorsko III:
Zlot Iłki V:
Zlot Jeziorsko VI:
Zlot Kruszwica VII:
Kontaktowanie:

Postautor: Romario » 25 sie 2022, 12:31

Domino pisze:Benelli,CF ? Po co się męczyć i robić doświadczenia skoro za podobne pieniądze masz Hondę.

Chyba się pomyliłeś .CF MOTO Z wszystkimi dodatkami czyli stelaż ,trzy kufry + bajery koszt około 27 500 zł. Honda z tymi dodatkami ponad 40 400 tyś

Awatar użytkownika
Prim
Maniac Rider
Imię: Szymon
Motocykl: Royal Enfield Himalayan 450
Bocheniec - Dziewiąte spotkanie forumowe.:
Kontaktowanie:

Postautor: Prim » 26 sie 2022, 12:30

Romario pisze:Jeżeli ktoś jest ciekawy dlaczego mnie tak rozczarował ,Odpowiedz jest jedna SILNIK .Bardzo słaby jak na swoją pojemność .A na dodatek rzęził jakby miał przejechane co najmniej 100 tyś km. A był praktycznie nowy .Jeżeli już miałbym tyle kasy na nowy wybrałbym markę CF MOTO .Też testowałem i jestem bardzo mile zaskoczony . :!:

Jestem bardzo zainteresowany tym co piszesz. Tym bardziej że trochę przetestowałem i przymierzałem się do kupna. Co do mocy to się nie wypowiem bo nie mam takiego porównania. Dla mnie moc była w porządku. To tylko 500ka v max ma taką jak mój XC 400cc za to jeśli chodzi o przyspieszenie itd to mnie nie rozczarował. Jednak to biegówka a porównuję do skutera. Biegówkami jeżdziłem jednak mocniejszymi od TRK i nie mam jak porównać. Być może masz takie odczucie przesiadając się z Kawy. To zawsze tak będzie wyglądać z wiekszej na mniejszą pojemność. Co do rzęzenia - hym no ten model, na którym jeździłem nie odczuwałem jakiegoś dziwnego dźwięku. Porównójąc np do ktm 390 moje ucho nic strasznego nie wyczuło. Nie wiem ile miała nakręcona testówka, którą dosiadałeś. Wiadomo że te sprzęty są tak dojechane że masakra. Ja przyjechałem do salonu to testówka była na warsztacie akurat po oddaniu po " x" teście. Co prawda była to 502 bez x - jednak była w takim stanie że bałem się dać te 200PLN za testy (w przypadku kupna te 200PLN miało być odliczane) Stan był katastrofalny. Przejechałem się za to kilka kilometrów na sprzęcie podczas przejażdżki ze znajomymi wymieniając się na chwilę sprzętami. Ja osobiście nic niepokojącego w danym egzemplarzu nie wychwyciłem. Jednak jak podkreślam - nie mam za dużo doświadczenia i porównania. Szału nie ma z mocą no ale 500cc? Czego się spodziewać. Alternatywą jest CB 500x Jednak ona jest lżejsza i niestety dla dużego rajdera trochę mała :/

Nie odbieraj tego za podważanie opinni a wręcz przeciwnie jestem bardzo zainteresowany dłuższą opinią o TRK. W zasadzie to jestem zainteresowany opinią TRK i Twojego Versysa i to dokładnie tego modelu. To są dwa motocykle, które potencjalnie na tą chwilę rozważam przyszłościowo (jeśli ta przyszłość będzie wynosić od dwóch lat w górę to wiadomo że gdyby padło na Kawę to wezmę nie tego cyklopa tylko ten nowy model- choć wizualnie mi ten cyklop podoba się bardzo)

P.S tak na ścisłość to na zdjęciu jest Benelli TRK (bez x)

Awatar użytkownika
Fotom
Biker
Imię: Tomasz
Motocykl: Honda Varadero XL125V
Kawa u mnie: Tak
Drobna naprawa u mnie: Tak
Nocleg u mnie: pokój lub namiot
Zlot Iłki V:
Zlot Jeziorsko VI:
Sulejów - Ósme spotkanie formowe.:
Kruszwica - Dziesiąte spotkanie forumowe.:
Czerna - Trzynaste spotkanie forumowe.:

Re: Video testy motocykli 125 ccm

Postautor: Fotom » 26 sie 2022, 12:44

Romario pisze:Byłem oczarowany tym motocyklem dopóki się nim nie przejechałem .

Nie ty jeden, znam więcej podobnych opinii. Za słaby silnik do masy motocykla. A z pasażerem to już całkiem.

Awatar użytkownika
Romario
Maniac Rider
Zlot Jeziorsko III:
Zlot Iłki V:
Zlot Jeziorsko VI:
Zlot Kruszwica VII:
Kontaktowanie:

Postautor: Romario » 26 sie 2022, 13:00

Prim pisze:Jestem bardzo zainteresowany tym co piszesz. Tym bardziej że trochę przetestowałem i przymierzałem się do kupna. Co do mocy to się nie wypowiem bo nie mam takiego porównania. Dla mnie moc była w porządku. To tylko 500ka v max ma taką jak mój XC 400cc za to jeśli chodzi o przyspieszenie itd to mnie nie rozczarował. Jednak to biegówka a porównuję do skutera. Biegówkami jeżdziłem jednak mocniejszymi od TRK i nie mam jak porównać. Być może masz takie odczucie przesiadając się z Kawy. To zawsze tak będzie wyglądać z wiekszej na mniejszą pojemność. Co do rzęzenia - hym no ten model, na którym jeździłem nie odczuwałem jakiegoś dziwnego dźwięku. Porównójąc np do ktm 390 moje ucho nic strasznego nie wyczuło. Nie wiem ile miała nakręcona testówka, którą dosiadałeś. Wiadomo że te sprzęty są tak dojechane że masakra. Ja przyjechałem do salonu to testówka była na warsztacie akurat po oddaniu po " x" teście. Co prawda była to 502 bez x - jednak była w takim stanie że bałem się dać te 200PLN za testy (w przypadku kupna te 200PLN miało być odliczane) Stan był katastrofalny. Przejechałem się za to kilka kilometrów na sprzęcie podczas przejażdżki ze znajomymi wymieniając się na chwilę sprzętami. Ja osobiście nic niepokojącego w danym egzemplarzu nie wychwyciłem. Jednak jak podkreślam - nie mam za dużo doświadczenia i porównania. Szału nie ma z mocą no ale 500cc? Czego się spodziewać. Alternatywą jest CB 500x Jednak ona jest lżejsza i niestety dla dużego rajdera trochę mała :/

Nie odbieraj tego za podważanie opinni a wręcz przeciwnie jestem bardzo zainteresowany dłuższą opinią o TRK. W zasadzie to jestem zainteresowany opinią TRK i Twojego Versysa i to dokładnie tego modelu. To są dwa motocykle, które potencjalnie na tą chwilę rozważam przyszłościowo (jeśli ta przyszłość będzie wynosić od dwóch lat w górę to wiadomo że gdyby padło na Kawę to wezmę nie tego cyklopa tylko ten nowy model- choć wizualnie mi ten cyklop podoba się bardzo)

P.S tak na ścisłość to na zdjęciu jest Benelli TRK (bez x)

Hejka masz rację TRK BEZ X ale silnik ten sam .Benek miał przejechane 1500 cc .Test paru godzinny w korku, trasie i cyklu mieszanym .Rzęzenie występowało po maksymalnym rozgrzaniu czyli jadąc w korku .Rozmawiając z ludzmi którzy też kiedyś testowali motocykl mówili mniej więcej to samo .Bardzo słabe osiągi jak na 500 cc .Co do CF MOTO jest to czysty klon Kawasaki SILNIK identyczny elastyczność wzorowa .zawieszenie i inne podzespoły wszystko markowe .Nie jakieś Chińskie GÓWNO .Proponuje żebyś poszedł do salonu pooglądał i przejechał się . Gwarantuję że będziesz pod wrażeniem . Moc 63 konie 650 cc z wszystkimi dodatkami zaznaczam firmowymi kosztuje 27tyś zł z hakiem .Biorąc benka który jest słabiej wykonany i ma o wiele mniejszą moc i co najważniejsze o wiele droższy ,w moim przekonaniu DYSKWALIFIKUJE GO .Ps prawie wszystkie części silnika filtry itd pasują od mojego .

Awatar użytkownika
Prim
Maniac Rider
Imię: Szymon
Motocykl: Royal Enfield Himalayan 450
Kontaktowanie:

Postautor: Prim » 26 sie 2022, 13:22

Romario pisze:.... .

A dzieki Romek. Nie mam chyba w okolicy przedstawicielstwa CF moto. Jak bede mial okazje to faktycznie moze przetestuje.
Napisz kiedys jak znajdziesz czas o versysie cos tak obszerniej ( chyba ze juz pisales a nie zauwazylem ://)
Pozdro

Awatar użytkownika
Romario
Maniac Rider
Zlot Jeziorsko III:
Zlot Iłki V:
Zlot Jeziorsko VI:
Zlot Kruszwica VII:
Kontaktowanie:

Postautor: Romario » 26 sie 2022, 15:42

Prim pisze:A dzieki Romek. Nie mam chyba w okolicy przedstawicielstwa CF moto. Jak bede mial okazje to faktycznie moze przetestuje.
Napisz kiedys jak znajdziesz czas o versysie cos tak obszerniej ( chyba ze juz pisales a nie zauwazylem ://)
Pozdro

Powiem krótko .super sprzęt .Bardzo ekonomiczny 4.3 l. na 100 km. Nie wiem czy trafiłem na taki egzemplarz ale z relacji kumpli którzy użytkują kawasaki wszyscy są bardzo zachwyceni .Bardzo leciutki i zgrabny idealny do miasta w korki i na trasę . Cenowo też do przyjęcia .O wiele tańszy niż SUZUKI DL 650. Jeżeli chodzi o wadę to jest tylko jedna :P dosyć mała ładowność 170 km .W dalekie trasy z pasażerem i bagażem raczej nim nie pojedziesz .Ja smigam sam więc dla mnie to nie problem . :D Byłbym zapomniał Versys jest wyjątkowo wysoki .Przeznaczony dla ludzi 178cm +Sylwetka kierowcy bardzo wygodna .

Wróć do „Twój motocykl”