Chodziło to za mną już kilka lat, ale dopiero teraz będę mieć możliwość to zrealizować (z powodów bardzo osobistych) - chodzi o samotny objazd całego wybrzeża PL, od Krynicy Morskiej do Świnoujścia.
Zastanawiam się, jak się przygotować na taką trasę? W sumie padnie pewnie z 1,5 tys. km z domu do domu. O sprawności pojazdu nie wspominam bo to oczywiste. Noclegi przewiduję w zależności od pogody: jeśli ładna to pola namiotowe z wszelkimi tego dogodnościami i niedogodnościami (nie boję się), a jeśli by padało to wynajmowanie jakiegoś lokum. Ale co dobrać/brać/wybrać na jazdę? Nigdy takiej trasy nie robiłem a chcę to pokonać w powiedzmy 2 tygodnie (latem) spokojnej jazdy ze zwiedzaniem.
Tak sobie myślałem nad trasą: Poznań-KrynicaMorska-Trójmiasto-Hel-kierunekŚwinoujście-Poznań. W planie mam zobaczenie i wdrapanie się na wszystkie latarnie morskie.
Może ktoś z Was kto jeździł w dłuższe kilkudniowe trasy coś podpowie jak się do tego przygotować? Oczywiście spotkania na trasie i ew. przejazdy wspólnie jakiś odcinek km mile widziane