Jorg68 pisze:Prim, spalanie wskazane przez komputer zgadza się z nalanym paliwem na stacji. Komfort siedziska zostanie poprawiony w listopadzie poprzez zmianę tapicerki i wkłady żelowe.
będę Yamahę zawsze porównywał do Donatana, który według mnie nie miał wad.
dlatego właśnie twierdzę że to duża zaleta te spalanie bo przy tej masie a przede wszystkim szerokości przodu to jest super.
Jestem mocno zainteresowany tą zmianą parametrów siedziska. Zagadaliśmy się i nie dopytałem jak i gdzie to będziesz robił. Jak będzie po i będziesz miał ochote się podzielić namiarami u kogo to robiłeś to pewnie wielu na forum zaciekawi. Ja może bym te 2 cm w Donatanie przesunął oparcie kierowcy w tył. Primie i tak by to nie przeszkadzało bo tylne siedzenie jest duże. Dlatego sam jestem ciekaw jak to wyjdzie u Ciebie.
Donatan jedną wadę ma. Jednak te duszenie obrotów na 9 tyś jest wielką wadą. Z tego co doczytałem to pierwszym podejrzanym może być komputer sterujący mieszanką i danymi z sondy lambda. W poprzednim Donatanie miałem coś z tym pewnie kombinowane i nie było tego dławienia. W nowym to jest i nie jest to ani bezpieczne przy wyprzedzaniu ani zdrowe dla silnika.
Tak że jedna wada jest