Witam,
jak zdemontować poprawnie mały pasek napędowy od kompresora?
W dniu wczorajszym chciałem się dobrać do napędu i zatrzymał mnie pasek wielorowkowy kompresora, jest bardzo mocno napięty i nie chciałem na siłę go zrzucać, bo potem bym go nie założył w ten sposób.
Żadnego napinacza nie zauważyłem, a do ściągnięcia rolki na wale trzeba mieć blokade, zresztą potem byłby znowu problem z jej założeniem, bo jak pisałem pasek jest napięty mocno.
Ostatecznie odkręciłem 4 śruby od sprężarki, wypiąłem węże z powietrzem i przechylając sprężarkę "w dół" pasek się poluzował i łatwo zeskoczył, ale czy tak to powinno wyglądać?
Satelis 125 Compressor - Wymiana paska kompresora
Regulamin forum
Ważne! Podawajcie tytuł tematu według następującego schematu: pełna nazwa motocykla - opis problemu np. Suzuki RM 125 - nie chce odpalać.
Ważne! Podawajcie tytuł tematu według następującego schematu: pełna nazwa motocykla - opis problemu np. Suzuki RM 125 - nie chce odpalać.
- lyczko
- Plecak
- Imię: M
- Motocykl: Satelis 125 Compressor
-
- Road Racer
- Imię: Piotr
- Motocykl: Honda Forza 125 2018
- Kawa u mnie: Tak
- Zlot Jeziorsko I:
- Zlot Jeziorsko III:
- Zlot Skulsk IV:
- Zlot Jeziorsko VI:
- Zlot Kruszwica VII:
- Kruszwica - Dziesiąte spotkanie forumowe.:
Re: Satelis 125 Compressor - Wymiana paska kompresora
Chyba jesteś jedynym właścicielem Satelisa w wersji z kompresorem na tym forum,więc moze być ciężko z pomocą..Znalazłem na yt coś takiego ale nie wiem czy pomoże
- lyczko
- Plecak
- Imię: M
- Motocykl: Satelis 125 Compressor
Re: Satelis 125 Compressor - Wymiana paska kompresora
Dzięki, widziałem ten filmik, ale jeśli sam go oglądałeś, to zauważyłeś pewnie, że jemu pasek (ten pierwszy widoczny) to sam spada praktycznie przy ruszaniu obudową, a u mnie jest napięty :-p