Keeway Zahara 125I (CBS) EURO4

Tutaj możesz pochwalić się swoją 125.
Regulamin forum
Ważne! Jak zakładacie tytuł swojego tematu, podajcie pełną nazwę motocykla. Przykładowo Honda VT 125 zamiast samo VT 125. Takie działanie porządkuje forum i zwiększy ilość odsłon waszego tematu.
Awatar użytkownika
seravart
Plecak
Imię: Krzysztof
Motocykl: Keeway Zahara 125I (CBS)
Kawa u mnie: Tak
Drobna naprawa u mnie: Tak
Kontaktowanie:

Re: Keeway Zahara 125I (CBS) EURO4

Postautor: seravart » 07 lis 2018, 22:09

awiator pisze:A jak u Ciebie z wibracjami? Ja przy 90+ to tak jakbym siedział na fotelu do masażu. Nie da się tak długo jechać:(

Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka

Przy dłuższych dystansach jest mi po prostu nie wygodnie, siedzieć wyprostowanym źle, wygiętym w pałąk też niezbyt.... Mam wrażenie że na motocyklu byłoby o wiele bardziej komfortowo na długich dystansach ...
A wibracje mi nie przeszkadzają, chociaż mam wrażenie że te małe kółka mnie wyprzedzą i pojadą dalej ;)

Awatar użytkownika
Damianci
Maniac Rider
Imię: Damian
Motocykl: Peugeot Satelis RS 125, Brixton BX 125
Zlot Jeziorsko III:
Zlot Iłki V:
Zlot Jeziorsko VI:
Zlot Kruszwica VII:
Sulejów - Ósme spotkanie formowe.:
Kruszwica - Dziesiąte spotkanie forumowe.:
Forumowy gospodarz:

Postautor: Damianci » 07 lis 2018, 22:58

seravart pisze:Przy dłuższych dystansach jest mi po prostu nie wygodnie, siedzieć wyprostowanym źle, wygiętym w pałąk też niezbyt.... Mam wrażenie że na motocyklu byłoby o wiele bardziej komfortowo na długich dystansach ...
A wibracje mi nie przeszkadzają, chociaż mam wrażenie że te małe kółka mnie wyprzedzą i pojadą dalej ;)
Podzielę się moim doświadczeniem, bo użytkowałem przez dwa lata skuter o gabarytach Zahary, konkretnie Yamahę Majesty S 125, a w tym sezonie maxi skuter (Peugeot Satelis 125).
Mniejszym skuterem na dystansie do 100 km dawałem radę, ale dłuższe jazdy nie dawały już tyle satysfakcji co 20-30 kilometrowe przejażdżki. Małe koła też nie pomagały jeśli asfalt był nierówny. W sumie przejechałem na Majesty zaledwie 2500 km przez dwa lata, co też wynikało z unikania turystyki motocyklowej z w/w powodów. Właściwie jeździłem często, ale po kilka kilometrów dziennie, czasami 20-30 km, a 2-3 razy 100-200 km.
Na początku tego sezonu zamieniłem klasyczny skuter na duży skuter, czyli wspomniany Satelis. Przejechałem nim już 6700 km, i robiłem wiele razy jazdy ponad 300 km, w tym dwa razy ponad 500km, bo pojechałem sobie na weekend z Górnego Śląska na Kaszuby, zresztą na zaproszenie jednego z forumowiczów Route125, kolegi Negana. I powiem Wam, że nawet mnie po tych wyprawach dupa nie zabolała. Turystyka motocyklowa na maxi skuterze również o pojemności 125 jest przeze mnie mocno polecana.

P.S. Oprócz wygodnego maxi skutera, jeszcze większy wpływ na zainteresowanie turystyką motocyklową miało forum Route125 i ludzie, których tu poznałem, najpierw wirtualnie, a potem osobiście na spotkaniach forumowych.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
LukLad
Plecak
Imię: Lukasz
Motocykl: Yamaha Yzf r125

Postautor: LukLad » 31 gru 2018, 18:18

A ja zastanawiałem się, kogo ustrzeliłem 24 listopada. Teraz wszystko sie wyjaśniło. Byłem przekonany, że to Vespa. Pięknie wygląda.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
seravart
Plecak
Kontaktowanie:

Postautor: seravart » 28 lut 2019, 23:24

LukLad pisze:A ja zastanawiałem się, kogo ustrzeliłem 24 listopada. Teraz wszystko sie wyjaśniło. Byłem przekonany, że to Vespa. Pięknie wygląda.

O dzięki wielkie, wcale tak źle to nie wygląda ;)

Awatar użytkownika
LukLad
Plecak

Postautor: LukLad » 01 mar 2019, 11:35

Naprawdę jest ok! Wczoraj Cię widziałem, jechałeś do Nowogrodu przed południem :)

Awatar użytkownika
seravart
Plecak
Kontaktowanie:

Postautor: seravart » 01 mar 2019, 15:41

LukLad pisze:Naprawdę jest ok! Wczoraj Cię widziałem, jechałeś do Nowogrodu przed południem :)

Wracałem z rehabilitacji ;) A Ty skuterem czy samochodem ?

Awatar użytkownika
LukLad
Plecak

Postautor: LukLad » 02 mar 2019, 20:57

Samochodem , ale w tygodniu pewnie już na Moto:)

Awatar użytkownika
seravart
Plecak
Kontaktowanie:

Postautor: seravart » 14 kwie 2019, 10:24

Właśnie zbliża się drugi przegląd gwarancyjny ( przebieg 2000km). Tak jak chyba pisałem od początku był uszkodzony wskaźnik poziomu paliwa. Wymiana wiążę się z ponad tygodniowym zostawieniem sprzętu w serwisie ( wymiana całego licznika) i chyba poczekam z tym do kolejnej zimy. Oprócz tego sprzęt chodzi bez awaryjnie. Mierząc licznikiem gps garmin, jechałem najszybciej 96km/h. Całą zimę przestał pod domem przykryty pokrowcem. W każdej chwili pali na dotyk.
Nie masz uprawnien by zobaczyc obrazek!

Wróć do „Twoja inna 125”