Siemanko!
Nie wiem czy tak być powinno (bo to 125ccm) czy mam jakąś wadę motocykla ale straszenie ale to strasznie cały drży :) Jakieś takie wibracje począwszy od dopalenia i pyrkania na luzie poprzez jazdę (w niektórych partiach obrotów normalnie jak telefon na wibracji tylko taki 100kg).
Jeździłem teścia CBF125 i tam nie ma takiego problemu. Odpalony pracuje normlanie, nie trzęsie się i podczas jazdy też bez porównania...
Jak byłem w Hondzie MSC w Warszawie na Prymasa i powiedzieli że 125 tak ma...
Może chodzi o ułożenie silnika (tłoka, bo jest poziomo i dlatego większe wibracje).
Może powinienem się do innego salonu Hondy przejechać zapytać?
Jakieś sugestie?
Honda MSX wibracje/drżenie
Regulamin forum
Ważne! Podawajcie tytuł tematu według następującego schematu: pełna nazwa motocykla - opis problemu np. Suzuki RM 125 - nie chce odpalać.
Ważne! Podawajcie tytuł tematu według następującego schematu: pełna nazwa motocykla - opis problemu np. Suzuki RM 125 - nie chce odpalać.
-
- Plecak
- Imię: Adam
- Motocykl: MSX
-
- Plecak
- Imię: Adam
- Motocykl: MSX
Re: Honda MSX wibracje/drżenie
Zadzwoniłem do innego salonu Hondy i tam też powiedzieli że to normalne w związku z rozmiarem motocykla :/ chyba trzeba z tym żyć :D niestety w związku z tym na dłuższe trasy wybierał sie nie będę... Chyba że motocyklem teścia :) Mam nadzieje złapać na mieście jakiegoś posiadacza MSX'a i porównać :)
-
- Biker
- Imię: Cedric
- Motocykl: Satelis RS 125
To są może motocykle dla kobiet? one by nie narzekały :) :) :)
Na serio : nie przejmuj się, małe maszyny są dość sztywne, rama krótka, itd, na pewno masz jeszcze bardzo sztywne elementy metalowo-gumowe, więc wibrację są rozprowadzone wszędzie.
Na serio : nie przejmuj się, małe maszyny są dość sztywne, rama krótka, itd, na pewno masz jeszcze bardzo sztywne elementy metalowo-gumowe, więc wibrację są rozprowadzone wszędzie.
-
OnlineGroot
- Zarząd
- Imię: Krzysztof
- Motocykl: Can Am Spyder
- Kawa u mnie: Tak
- Drobna naprawa u mnie: Tak
- Zlot Jeziorsko I:
- Zlot Złoty Potok II:
- Zlot Jeziorsko III:
- Zlot Jeziorsko VI:
- Bocheniec - Dwunaste spotkanie forumowe.:
- Czerna - Trzynaste spotkanie forumowe.:
- Gaj Stolarski - Czternaste spotkanie forumowe.:
- Sabatówka - Szesnaste Spotkanie forumowe:
- Golice - Siedemnaste Spotkanie forumowe:
- Forumowy gospodarz:
- Kontaktowanie:
Nie wiem jak zamontowany jest silnik do ramy - ale nawet tak jak w moim motocyklu gdzie silnik jest na sztywno przykręcony, to drgania pojawiają się tylko w określonym przedziale obrotów...a już na pewno nie na wolnych czy na luzie...Sprawdzałeś śruby mocujące ...może są po prostu niedokręcone...
- CICHY125
- Road Racer
- Imię: Rafal
- Motocykl: Honda CM
- Kawa u mnie: Tak
- Drobna naprawa u mnie: Tak
- Nocleg u mnie: namiot
Ja też mam na sztywno silnik mocowany do ramy i wibracje delikatnie tylko w pewnym zakresie się pojawiają