Pisaliście, żebym dzielił się z Wami spostrzeżeniami na temat Junaka. Otóż znalazłem dwie rzeczy, na które myślę warto zwrócić uwagę przy zakupie.
Pierwsza rzecz, to stopka centralna. U mnie jest zamontowana w taki sposób, że po całkowitym złożeniu jej ociera o nią łańcuch. Zanim to zauważyłem to przejechałem kilka metrów i zdążyłem sobie zniszczyć nieco te stopkę. Problem rozwiązałem domowym sposobem zakładając niedużą śrubę jako ogranicznik, dzięki czemu stopka jest niżej niż łańcuch i wszystko jest tak jak być powinno.
Druga sprawa to przewód, który ma swój początek gdzieś pod wyświetlaczem, a koniec z prawej strony przedniego koła. Konkretnie mam na myśli sposób przymocowania go do błotnika. U mnie jest to trytytka :/ A na innych zdjęciach i jakimś filmiku z recenzji widziałem że to jest w inny sposób zamocowane.
Nie wiem kto jest winny takiej sytuacji, importer? sklep? serwis w którym robili przegląd zerowy? Nie wiem, zapytam w serwisie przy okazji przeglądu po pierwszych 300 km.
Niżej dodam zdjęcia, żeby lepiej zrozumieć o czym piszę, bo czasami moje tłumaczenie bywa zawiłe