Honda CBR 125R 07r historia by Marchewa

Tutaj możesz pochwalić się swoją 125.
Regulamin forum
Ważne! Jak zakładacie tytuł swojego tematu, podajcie pełną nazwę motocykla. Przykładowo Suzuki RM 125 zamiast samo RM 125. Takie działanie porządkuje forum i zwiększy ilość odsłon waszego tematu.
dejv
Road Racer
Imię: Dawid
Motocykl: Aprilia Tuareg
Kawa u mnie: Tak
Zlot Skulsk IV:
Kruszwica - Dziesiąte spotkanie forumowe.:
Kontaktowanie:

Re: Honda CBR 125R 07r historia by Marchewa

Postautor: dejv » 19 mar 2018, 15:30

Tempest pisze:Racja, przecież H4 ma takie samo mocowanie, pomyliłem z H1. :?

taki urok standardów, że niezaleznie od tego czy w aucie czy w moto idze to samo.

Natomiast biluxy czesto sie myli z H4 i traktuje je jako "motocyklowe" h4. A to już bład :D

@Tempest, domyslam się. Moja uwaga to bardziej na temt mylenia żarówek 35/35 z 55/60.

Tempest

Postautor: Tempest » 19 mar 2018, 15:41

Marchewa pisze:Tempest
Dodatkowo z tym kitem to wiem jak jest z ubezpieczycielami ,mątując to wiem co mi grozi

Po co łamać prawo i narażać się na co najmniej 5-cio zerowe kwoty odszkodowania dla możliwości jazdy 120 km/h? Zastanów się dobrze, w przypadku każdej nawet drobnej kolizji, "ustawisz" sprawcę do końca życia a swoje zmarnujesz.. Teraz są specjalne usługi prawno-mechaniczne specjalizujące się w takich sprawach, a wystarczy że ktoś Ci np. zajedzie drogę. Jadąc bez uprawnień i motocyklem nie dopuszczonym do ruchu-brak homologacji i inne papiery, zawsze będzie Twoja wina.

LwG!

Awatar użytkownika
michcron
Maniac Rider
Imię: Michal
Motocykl: Hyosung GV 125
Kawa u mnie: Tak
Drobna naprawa u mnie: Tak
Nocleg u mnie: pokój lub namiot
Zlot Jeziorsko I:
Zlot Jeziorsko III:
Zlot Skulsk IV:
Zlot Iłki V:
Zlot Jeziorsko VI:
Zlot Kruszwica VII:
Sulejów - Ósme spotkanie formowe.:
Czerna - Trzynaste spotkanie forumowe.:
Gaj Stolarski - Czternaste spotkanie forumowe.:
Czerna - Pietnaste spotkanie forumowe.:
Golice - Siedemnaste Spotkanie forumowe:
Golice - Dziewietnaste Spotkanie forumowe:
Sokoli Dwór XX Spotkanie:
Forumowy gospodarz:
Kontaktowanie:

Postautor: michcron » 19 mar 2018, 15:57

Ja to mam wątpliwości, czy to zawsze w takim wypadku będzie jego wina? Nie jest to wypadek jazdy po spożyciu. Oczywiście regres OC. Czyli za spowodowaną szkodę płaci. I chyba nie tylko za uszkodzenia pojazdów, ale i uszkodzenia ludzi też. Co do reszty to nie wiem? Mandat to i pewno też.

Tempest

Postautor: Tempest » 19 mar 2018, 16:06

michcron pisze:Ja to mam wątpliwości, czy to zawsze w takim wypadku będzie jego wina? .

Tu nie chodzi o OC tylko brak uprawnień i pojazd nie dopuszczony do ruchu..

Marchewa
Plecak
Imię: Jakub
Motocykl: CBR 125
Kontaktowanie:

Postautor: Marchewa » 19 mar 2018, 16:08

Tempest,już miałem nie raz takie sytyłacje. Zawsze podnosiłem moc bo wolałem mniejsze pojemności bo na większe jeszcze mam czas.Niechciałbym żeby ktoś mnie zniechęcał do czegoś, tak ujmując moja sparawa i moje życie = ) ja nikogo nigdy nie zniechęcałem nic do cb nie mam i nie chce mieć jakiś sporów z nikim tu o byle gó*no = )

Wróć do „Twoja Honda 125”