Siedzisko w Viaderku
Regulamin forum
Ważne! Podawajcie tytuł tematu według następującego schematu: pełna nazwa motocykla - opis problemu np. Suzuki RM 125 - nie chce odpalać.
Ważne! Podawajcie tytuł tematu według następującego schematu: pełna nazwa motocykla - opis problemu np. Suzuki RM 125 - nie chce odpalać.
- Nyger
- Biker
- Imię: Bartek
- Motocykl: Benyco Cruiser 125
- Kawa u mnie: Tak
- Drobna naprawa u mnie: Tak
- Zlot Jeziorsko III:
- Czerna - Trzynaste spotkanie forumowe.:
- Gaj Stolarski - Czternaste spotkanie forumowe.:
- Czerna - Pietnaste spotkanie forumowe.:
- Golice - Dziewietnaste Spotkanie forumowe:
Siedzisko w Viaderku
Moje pytanko jest takie ,że mam siedzonko od Trans Alpa a szwagier ma Viaderko 125. I rzeby nie przesyłać tam i na zad to czy takowe podejdzie do takiego modelu. Mogę ewentualnie podrzucić fotki.
- MateuH
- Easy Rider
- Imię: Mateusz
- Motocykl: Yamaha Virago XV125
- Kontaktowanie:
Re: Siedzisko w Viaderku
Mocowania pomierzcie i bedzie wiadomo, ale w sumie jestbszansa ze ktos na forum akurat zakładał takie siodło....
Nie na wszystkie pytania forum jest w stanie odpowiedziec a zwlaszcza jak rozwiązaniem jest proste... Pod warunkiem posiadania na skazanego motocykla i siodla
Nie na wszystkie pytania forum jest w stanie odpowiedziec a zwlaszcza jak rozwiązaniem jest proste... Pod warunkiem posiadania na skazanego motocykla i siodla
Nyger pisze:Moje pytanko jest takie ,że mam siedzonko od Trans Alpa a szwagier ma Viaderko 125. I rzeby nie przesyłać tam i na zad to czy takowe podejdzie do takiego modelu. Mogę ewentualnie podrzucić fotki.
Który TransAlp? 650 czy 700, która seria? Na pewno nie będzie pasować z modelu 700. Sprawdź nie tylko rozstaw mocowań ale i szerokość tak kanapy jak i "boczków" zachodzących na przód/boki motocykla. Na pewno Varadero 1000 i Transalpy ostatnich serii mają całkowicie inną kanapę, bo akurat te modele mogłem porównać wizualnie i własnym "siedzeniem"

LwG!
- Nyger
- Biker
- Zlot Jeziorsko III:
Nastąpiła wymiana zdjęć i po szczegółowej analizie siedzonko by pasowało wymiarowo (tak myślimy) tylko że nie pasowały by mocowania i zaczepy. A rozbebeszać siedzisko żeby to zmienić to się to trochę mija się z celem.
Nyger pisze:Nastąpiła wymiana zdjęć i po szczegółowej analizie siedzonko by pasowało wymiarowo (tak myślimy) tylko że nie pasowały by mocowania i zaczepy. A rozbebeszać siedzisko żeby to zmienić to się to trochę mija się z celem.
Dokładnie, tym bardziej że siedzisko zawsze musi być porządnie zamontowane.
A tak z ciekawości po co w ogóle tak zamiana, przecież Varadero ma wygodniejszą kanapę do turystyki niż typowa "przeprawówka" jaką jest TransAlp?
LwG!
- Nyger
- Biker
- Zlot Jeziorsko III:
Tempest pisze:Dokładnie, tym bardziej że siedzisko zawsze musi być porządnie zamontowane.
A tak z ciekawości po co w ogóle tak zamiana, przecież Varadero ma wygodniejszą kanapę do turystyki niż typowa "przeprawówka" jaką jest TransAlp?
LwG!
Jak szwagier był kiedyś u mnie to widziałem że ma przytarte tu i ówdzie. Ostatnio w firmie będąc na magazynie znalazłem za regałem siedzonko z napisem Honda i było podobne do takiego jakie ma szwagier. Spytałem szefa i powiedział że to od TransAlpa. Więc zapytałem na forum czy ktoś się bawił w taką podmiankę i czy pasowałoby.
-
- Maniac Rider
- Imię: mirek
- Motocykl: honda shadow vt 125 r 2000,lub odwrotnie...
- Nocleg u mnie: namiot
- Zlot Jeziorsko III:
- Zlot Skulsk IV:
- Zlot Iłki V:
- Zlot Jeziorsko VI:
- Zlot Kruszwica VII:
- Dąbie - Jedenaste spotkanie forumowe:
- Sabatówka - Szesnaste Spotkanie forumowe:
- Golice - Siedemnaste Spotkanie forumowe:
- Kontaktowanie:
Znajdź tapicera,który ma etylinę w żyłach-
U mnie jest taki-i obszyje tron,że Jagiełło na lepszym nie siadał!
U mnie jest taki-i obszyje tron,że Jagiełło na lepszym nie siadał!