Kupię 125

Ogłoszenia dotyczące kupna motocykla, akcesoriów i innych.
Regulamin forum
  1. W tytule tematu musi pojawić się pełna nazwa rzeczy np. Suzuki VL 125.
  2. Zapytanie powinno zawierać jak najwięcej szczegółowych informacji na temat poszukiwanej oferty.
Awatar użytkownika
MateuH
Easy Rider
Imię: Mateusz
Motocykl: Yamaha Virago XV125
Kawa u mnie: Tak
Drobna naprawa u mnie: Tak
Kontaktowanie:

Re: Kupię 125

Postautor: MateuH » 09 lip 2017, 9:25

No wiadomo ze to nie jest demon predkosci. Hyo mial 14 km i dobrze dawal rade

Tempest

Postautor: Tempest » 09 lip 2017, 9:47

MateuH pisze: O Junaczku nie myślałem jeszcze ciekawe jak to wielkościowo bo rebel i virago strasznie małe mi się wydają.
;/

M11 jest większy od Shadow 125 i DragStar125... to trochę powiększona i napompowana "kopia" dużej rebelki czyli Rebel 450cc. Pamiętaj że Junak M11 był produkowany zawsze z silnikiem 320cc, na polski rynek po wejściu "ustawy 125" na szybko zmodyfikowano ten silnik poprzez zmianę ( włożono tuleje) cylindrów i tłoków, wielkość zewnętrzna silnika i cały osprzęt pozostał taki sam.. Natomiast M16 jest od M11 jeszcze trochę większy ale to bardziej cruiser niż chopper.

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
MateuH
Easy Rider
Motocykl: Yamaha Virago XV125
Kontaktowanie:

Postautor: MateuH » 09 lip 2017, 10:08

No fajna ta M16 ale
poza budżetem i poza zasięgiem w którym szukam a szkoda

Awatar użytkownika
ralph
Maniac Rider
Imię: Rafal
Motocykl: Honda Varadero
Zlot Złoty Potok II:
Zlot Jeziorsko III:
Zlot Jeziorsko VI:
Sulejów - Ósme spotkanie formowe.:
Dąbie - Jedenaste spotkanie forumowe:
Bocheniec - Dwunaste spotkanie forumowe.:

Postautor: ralph » 09 lip 2017, 10:52

Intruder którego oddałem w rozliczeniu jest na zdjęciach na tle gór do forumowego kalendarza. Sam fakt że koleś dał 7tyś handlarz, bez targów świadczy o jego stanie 10 tyś przebiegu , stoi w komisie miejscowość Zator koło Oświęcimia jeżeli jeszcze stoi. Pewnie będzie krzyczał z 8 tyś on wystawia motocykle na allegro ,szkoda że tydzień wcześniej nie spikneliśmy się

Awatar użytkownika
Gulo
Plecak
Imię: Pawel
Motocykl: Yamaha XVS 125 Drag Star

Postautor: Gulo » 09 lip 2017, 11:08

To ja się wypowiem w kwestii YBR. Jeździłem 2 lata. W wersji Custom nie wygląda jak rower, jest za to prosta i bezawaryjna jak rower. Mam teraz Drag Star i jeśli chodzi o osiągi nie ma dużej różnicy, co zapewne wynika z różnicy wagi. Bezwzględnie jest to moto dla niskich i niewysokich osób. Mam 190 i wyglądałem trochę jak na kozie, dlatego wymieniłem na Drag Star.
Postawisz prosto w garażu, co bardzo ułatwia serwisowanie, odpalisz nogą. Części na rynku masa (zwykłe YBR jest bardzo popularne). Lubiłem ten motor, dlatego stwierdziłem, że taka opinia też Ci się przyda. Dodam też, że piszę tu o wersji YBR 125 Custom.

A co do braku mocy. To jeżdżę 4 lata 125-ką i nie odczuwam braku mocy. Czuję komfort, mam czas na podziwianie okolicy i delektowanie się jazdą. Szanujcie takich ludzi, nie wszyscy tęsknią za doładowaniem między nogami i bez litra nie ruszają się z domu. Każdy jest inny i ma inne potrzeby i oczekiwana od jazdy na moto.
Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
ralph
Maniac Rider
Imię: Rafal
Motocykl: Honda Varadero
Zlot Złoty Potok II:
Zlot Jeziorsko III:
Zlot Jeziorsko VI:
Dąbie - Jedenaste spotkanie forumowe:
Bocheniec - Dwunaste spotkanie forumowe.:

Postautor: ralph » 09 lip 2017, 11:26

Gulo pisze:To ja się wypowiem w kwestii YBR. Jeździłem 2 lata. W wersji Custom nie wygląda jak rower, jest za to prosta i bezawaryjna jak rower. Mam teraz Drag Star i jeśli chodzi o osiągi nie ma dużej różnicy, co zapewne wynika z różnicy wagi. Bezwzględnie jest to moto dla niskich i niewysokich osób. Mam 190 i wyglądałem trochę jak na kozie, dlatego wymieniłem na Drag Star.
Postawisz prosto w garażu, co bardzo ułatwia serwisowanie, odpalisz nogą. Części na rynku masa (zwykłe YBR jest bardzo popularne). Lubiłem ten motor, dlatego stwierdziłem, że taka opinia też Ci się przyda. Dodam też, że piszę tu o wersji YBR 125 Custom.

A co do braku mocy. To jeżdżę 4 lata 125-ką i nie odczuwam braku mocy. Czuję komfort, mam czas na podziwianie okolicy i delektowanie się jazdą. Szanujcie takich ludzi, nie wszyscy tęsknią za doładowaniem między nogami i bez litra nie ruszają się z domu. Każdy jest inny i ma inne potrzeby i oczekiwana od jazdy na moto.
Pozdrawiam :)

Wszyscy tu jezdzimy 125 skąd ci się wzioł brak szacunku to forum route125 :idea:

Awatar użytkownika
Gulo
Plecak

Postautor: Gulo » 09 lip 2017, 11:38

Może nie chodzi o brak szacunku, ale coś w tym jest. Jeśli ktoś pisze, że po zakupie 125, zawsze po jakimś czasie odczujesz brak mocy, to się myli. Po co pisać takie arbitralne stwierdzenia. Nie są one prawdą, ja i wiele innych osób są tego przykładem. Są to stwierdzenia z forów "dużych" motocykli, gdzie wielu uczestników na wstępie odradza zakup 125.
Osoba, która planuje zakup i inni ludzie, którzy są zadowoleni z jazdą 125 pomyślą, że coś z nimi nie tak, skoro wszystkim brakuje mocy a im nie. Lepiej napisać "wiele osób czuje po jakimś czasie brak mocy w 125 i szukają czegoś większego".
To się nazywa empatia :)

Awatar użytkownika
Gulo
Plecak

Postautor: Gulo » 09 lip 2017, 12:01

MateuH - gdybyś rozważał Drag Stara, to polecam osobę, od której sam kupiłem. Facet z Wołomina, kupuje osobiście od prywatnych osób (nie od handlarzy). Możesz przeczytać mój wątek o problemach z regulatorem napięcia, to potwierdzenie wyjątkowości tego gościa.
LwG

bazyliusz
Plecak
Imię: Mariusz
Motocykl: Shadow 125

Postautor: bazyliusz » 09 lip 2017, 13:03

Gulo pisze:Może nie chodzi o brak szacunku, ale coś w tym jest. Jeśli ktoś pisze, że po zakupie 125, zawsze po jakimś czasie odczujesz brak mocy, to się myli. Po co pisać takie arbitralne stwierdzenia. Nie są one prawdą, ja i wiele innych osób są tego przykładem. Są to stwierdzenia z forów "dużych" motocykli, gdzie wielu uczestników na wstępie odradza zakup 125.
Osoba, która planuje zakup i inni ludzie, którzy są zadowoleni z jazdą 125 pomyślą, że coś z nimi nie tak, skoro wszystkim brakuje mocy a im nie. Lepiej napisać "wiele osób czuje po jakimś czasie brak mocy w 125 i szukają czegoś większego".
To się nazywa empatia :)

Jeśli Tobie wystarcza moc 125tki to super. Pisałem to na podstawie obserwacji z forów Hondy, Yamahy, Junaka itp. 99% użytkowników 125tek maksymalnie po dwóch latach robiło kat A i przesiadało się na większe moto, jak myślisz dlaczego? Druga rzecz wychwalamy 125tki gdyż (okrutna prawda) ustawodawca pozwolił nam nimi jeździć na kat B. Jak myslisz ilu byłoby użytkowników 125tek gdybyśmy na B mogli jeździć powiedzmy moto do 300ccm? Przypomnij sobie jeszcze nie tak odległy okres 3-4 lata temu gdy na 125tke nikt nie chciał spojrzeć, handlarze ich praktycznie nie mieli w ofercie gdyż nikt tego nie chciał kupować a jak już były to Shadowkę 125 można było kupić za 5-6tys zł.
Lewa.

Matth
Road Racer
Motocykl: Inny
Zlot Jeziorsko I:
Zlot Jeziorsko III:
Zlot Skulsk IV:
Zlot Iłki V:
Zlot Kruszwica VII:

Postautor: Matth » 09 lip 2017, 14:23

Tempest pisze:M11 jest większy od Shadow 125 i DragStar125...

Pozdrawiam!

Z tej trójki najmniejszy jest właśnie M11. :)

Wróć do „Kupię”