Luzy zaworowe

Awarie i serwis twojego motocykla.
Regulamin forum
Ważne! Podawajcie tytuł tematu według następującego schematu: pełna nazwa motocykla - opis problemu np. Junak 121 - nie chce odpalać.
Awatar użytkownika
Goocio81
Biker
Imię: Lukasz
Motocykl: Yamaha TDM 850
Zlot Jeziorsko I:
Zlot Złoty Potok II:
Zlot Jeziorsko III:

Re: Luzy zaworowe

Postautor: Goocio81 » 09 maja 2017, 20:55

Po ustawieniu zaworów nie przejechałem nawet stówki "bez wariacji" - tak szybko by się wypaliły??
Stawiam że problem powstał wcześniej, już jak go kupowałem to był zamulony ale pomyślałem rocznik 2014, 7 tysi najechane - pewnie rozregulowany... nie sądziłem że można tak silnik zajechać... A jednak, jak zlałem stary olej to się niepełna szklanka uzbierała !!! - człowiek uczy się całe życie. Poprzednik chyba tylko lał do baku i tyle. Pierwsze moto, pierwsze błędy, pierwsze koszty :/
Uboższy w kasę - bogatszy w doświadczenia :)
W dobrych pieniądzach kupiony (poprzednik wiedział chyba czego się pozbywa) to mam zapas żeby inwestować :(
Nie odbiera mi to jednak całej frajdy i myślami wybiegam już na przód - jak fajnie będzie nim polatać jak go zreanimuję.

Viton
Plecak
Imię: Witek
Motocykl: Junak 121

Re: Luzy zaworowe

Postautor: Viton » 10 maja 2017, 9:40

Jak sprzedawca wiedział co goni to ukrył wady sprawdź na umówię czy masz tam zapisek ze sprzedający nie bierze odpowiedzialności za wady ukryte jeśli tego nie będzie możesz od niego wyłuskać pieniądze za remont :) Znajomy miał tak gdy sprzedawał samochód miał go 2 lata i nic się niedzialo poza eksploatacja jakiś miesiąc po sprzedaniu nowy właściciel zadzwoni ze w autku padła skrzynia bo miała dziurę od boku niby zaklejona i olej się wydostał.Efekt taki ze znajomy musiał naprawić autko bo nie miał zapisu

Wróć do „Warsztat”