Malaguti

Tutaj możesz pochwalić się swoją 125.
Regulamin forum
Ważne! Jak zakładacie tytuł swojego tematu, podajcie pełną nazwę motocykla. Przykładowo Honda VT 125 zamiast samo VT 125. Takie działanie porządkuje forum i zwiększy ilość odsłon waszego tematu.
Awatar użytkownika
Damianci
Maniac Rider
Imię: Damian
Motocykl: Peugeot Satelis RS 125, Brixton BX 125
Kawa u mnie: Tak
Zlot Jeziorsko III:
Zlot Iłki V:
Zlot Jeziorsko VI:
Zlot Kruszwica VII:
Sulejów - Ósme spotkanie formowe.:
Kruszwica - Dziesiąte spotkanie forumowe.:
Forumowy gospodarz:

Re: Malaguti

Postautor: Damianci » 21 mar 2019, 12:09

Malaguti Dune 125 w Polsce kosztuje 15500 PLN, a we Francji czy Włoszech 3499 EUR. Już wychodzi, że w Polsce jest o ok. 100 EUR drożej.
Moto podoba mi się, ale cena za wysoka, tym bardziej, że mówimy o sprzęcie bez ABS (ma CBS) i dość odchudzonym. Niestety z nowych turystyków w klasie 125 nie ma wyboru, i chyba tego są świadomi. Poczekam jak się rozwinie sytuacja :D

Cedric

Postautor: Cedric » 21 mar 2019, 12:30

Damianci pisze:Malaguti Dune 125 w Polsce kosztuje 15500 PLN, a we Francji czy Włoszech 3499 EUR. Już wychodzi, że w Polsce jest o ok. 100 EUR drożej.
Moto podoba mi się, ale cena za wysoka, tym bardziej, że mówimy o sprzęcie bez ABS (ma CBS) i dość odchudzonym. Niestety z nowych turystyków w klasie 125 nie ma wyboru, i chyba tego są świadomi. Poczekam jak się rozwinie sytuacja :D

W sumie nie wiem czy cena jest aż taka wysoka za nowe moto. Rzeczywiście wyposażenie słabe, ale jak widzę ile wołają za 6-cio a nawet 10-cio letnie Varadero, to po prostu obłęd : https://www.otomoto.pl/motocykle-i-quad ... ountry%5D=

Awatar użytkownika
Damianci
Maniac Rider
Imię: Damian
Motocykl: Peugeot Satelis RS 125, Brixton BX 125
Zlot Jeziorsko III:
Zlot Iłki V:
Zlot Jeziorsko VI:
Zlot Kruszwica VII:
Forumowy gospodarz:

Postautor: Damianci » 21 mar 2019, 13:04

Sugeruję się że za 15000 można mieć Suzuki GSX S125 z ABS, ale to oczywiście naked. Więc Malaguti, mimo, że markowy sprzęt, ale bez ABS, nie powinien być droższy od Suzuki. A jeśli chodzi o Varadero to faktycznie wysokie ceny, i chyba tym też się sugerują sprzedawcy, że Dune 125 to takie odchudzone Varadero (jak Ralph powiedział "na diecie"). Będę na Poznań Motor Show i mam nadzieję, że będzie tam można zobaczyć Małe Gutki z bliska :D

Cedric

Postautor: Cedric » 21 mar 2019, 13:49

Tyle że Suzuki to...rowerek ;) Widziałem go na targach...jest po prostu żenująco malutki...

A ciekawy czy Benelli oferuje swój turystyk 125 co zapowiadali pod koniec roku... Bo powiem wam, że oglądałem te Benelli 502 TX czy coś takiego, i robią wrażenie... Miały duże wzięcie na targach w Wawie, słyszałem nawet opinie że warto kupić Benelli zamiast małego GS'a, bo cena kosmos i dużej różnicy nie ma jeśli chodzi o jakość i wyposażenie.

Awatar użytkownika
Fotom
Biker
Imię: Tomasz
Motocykl: Honda Varadero XL125V
Drobna naprawa u mnie: Tak
Nocleg u mnie: pokój lub namiot
Zlot Iłki V:
Zlot Jeziorsko VI:
Bocheniec - Dziewiąte spotkanie forumowe.:
Czerna - Trzynaste spotkanie forumowe.:

Postautor: Fotom » 21 mar 2019, 14:33

Cedric pisze: ile wołają za 6-cio a nawet 10-cio letnie Varadero, to po prostu obłęd

To, że tyle wołają, to nie znaczy, że za tyle sprzedają. Większość tych egzemplarzy wisi w ogłoszeniach miesiącami...

Cedric

Postautor: Cedric » 21 mar 2019, 14:37

Fotom pisze:To, że tyle wołają, to nie znaczy, że za tyle sprzedają. Większość tych egzemplarzy wisi w ogłoszeniach miesiącami...

też prawda, ale za grosze nie dorwiesz Varadero i tak...

Matth
Road Racer
Imię: Mateusz
Motocykl: Inny
Drobna naprawa u mnie: Tak
Zlot Jeziorsko I:
Zlot Jeziorsko III:
Zlot Skulsk IV:
Zlot Iłki V:
Zlot Kruszwica VII:

Postautor: Matth » 21 mar 2019, 14:59

Bo ci co znają temat wiedzą za co płacą i nie marudzą.
Ja osobiście miałbym wątpliwości co do zakupu modelu marki "po przejściach". Poza tym ten model nie jest jeszcze sprawdzony, więc bałbym się brać w ciemno. Nie chcę czarno wróżyć, ale Mondial 125, którym się zachwycaliśmy po premierze nie okazał się tak niezawodny jak określa "włoska marka".
Aczkolwiek... fajnie jest mieć coś nowego. ;)

Awatar użytkownika
Prim
Maniac Rider
Imię: Szymon
Motocykl: Royal Enfield Himalayan 450
Bocheniec - Dziewiąte spotkanie forumowe.:
Kontaktowanie:

Postautor: Prim » 25 mar 2019, 16:38

Patrzyłem na tego Dune na yt i wizualne wrażenie troszkę u mnie 'chińczykiem' ciągnie :/ ...ale jak stara prawda mówi ile par oczu tyle opinii i odczuć. Chętnie witam każdego turystyka w klasie 125 ....bo puki co hegemonia varadero jest przytłaczająca ;)

Wróć do „Twoja inna 125”