Kymco MILER 125

Tutaj możesz pochwalić się swoją 125.
Regulamin forum
Ważne! Jak zakładacie tytuł swojego tematu, podajcie pełną nazwę motocykla. Przykładowo Honda VT 125 zamiast samo VT 125. Takie działanie porządkuje forum i zwiększy ilość odsłon waszego tematu.
Awatar użytkownika
Prim
Maniac Rider
Imię: Szymon
Motocykl: Royal Enfield Himalayan 450
Bocheniec - Dziewiąte spotkanie forumowe.:
Kontaktowanie:

Re: Kymco MILER 125

Postautor: Prim » 18 sty 2019, 11:11

Tom pisze:....

Przymierzałeś Tom do swojej maszyny tą wysoką szybę?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Tom
Road Racer
Imię: Tomasz
Motocykl: Kymco Downtown 125i
Zlot Skulsk IV:
Kruszwica - Dziesiąte spotkanie forumowe.:

Postautor: Tom » 18 sty 2019, 23:18

Nie, nie miałem nigdy do niej dostępu. Mam u siebie deflektor 14 cm i jest ok. Prawdę mówiąc... ta szyba nie za bardzo mi się wizualnie podoba; jakaś taka.... przerośnięta :/

Awatar użytkownika
Tom
Road Racer
Zlot Skulsk IV:

Postautor: Tom » 06 mar 2019, 22:35

A tak prezentuje się w realu, na przymiarkach sakw, przed czerwcowym objazdem wybrzeża. "Dupiaty" się zrobił ;-) . Ogólnie mi się podoba.

KymcoMiler125-800600.jpg

Gdy skończę sprawę sakw, zabiorę się za przerobienie światła w kufrze: zamiast tylko stopu jak teraz, chcę przerobić na stop, pozycyjne i kierunkowskazy. Plan jest, schemat też, elementy są, chęci takoż. Tylko czasu nie za bardzo.

Awatar użytkownika
Aardvark
Easy Rider
Imię: Marcel
Motocykl: Yamaha Nmax 125, Barton Classic 125
Zlot Jeziorsko VI:
Zlot Kruszwica VII:
Sulejów - Ósme spotkanie formowe.:
Kontaktowanie:

Postautor: Aardvark » 07 mar 2019, 0:08

Prezentuje się super. Gotów do dalekich wojaży...

Awatar użytkownika
Tom
Road Racer
Zlot Skulsk IV:

Postautor: Tom » 13 cze 2019, 23:39

Miałem okazję być w Grecji i jakież było moje zdziwienie, gdy na ulicach właściwie codziennie widywałem ujeżdżane Kymco GrandDink/Miler w różnych pojemnościach, czego o naszym kraju powiedzieć nie mogę, bo jeszczem żadnego nie spotkał na drodze jadącego czy stojącego; widać to takie duchy widziane u nas tylko na zdjęciach. Tam nawet w wypożyczalniach były dostępne od ręki :) . Niestety, te z wypożyczalni widać było, że swoje przeszły - poobtłukiwane, popękane plastiki etc.
Dwa pstryknąłem: brązowy z wypożyczalni, srebrny (brudny) to prywatny koń roboczy ;) . Lekko raczej nie mają, zwłaszcza ten srebrny. Ale lakier brązowego mi się bardzo podoba :D .
Na plus, że brązowy miał na liczniku przebieg ponad 68000 km, a srebrny ponad 46000 i dalej jeżdżą. Więc przy moim przebiegu jeszcze się trochę pokulam ;) :D

Awatar użytkownika
Prim
Maniac Rider
Kontaktowanie:

Postautor: Prim » 14 cze 2019, 12:48

Ten brązowy to bardzo fajny kolorek :)) Ja w PL u siebie w rejonie widziałem jednego GD jak jechał przelotem w większej grupie. Kolega też miał ale poszedł już w Kymco Downtown.... ( ja kiedyś chyba też polecę w downtown ale to melodia przyszłości - choć "plecaczek" mówi a ona trzyma kasę - że GD nie zdradzi i nie sprzeda nigdy hahha)
A jeszcze takie info bo już nie chcę pisać Ci Tom na pw. Zmieniłem rolki ostatnio na tą samą gramaturę jaką miałem i powiem Ci że na czerwone pole wchodzę przy 90km/h a przedtem było tak jak gadaliśmy czyli koło 80km/h. Czy to możliwe z racji utraty gramatury przy starych rolkach że taka różnica? Nie wiem co jest przyczyną ale fakt jest fakt że o 10km/h poszło przy wymianie rolek z taką samą gramaturą

Awatar użytkownika
Tom
Road Racer
Zlot Skulsk IV:

Postautor: Tom » 18 cze 2019, 11:57

Prim pisze:...Ja w PL u siebie w rejonie widziałem jednego GD jak jechał przelotem w większej grupie...

Jak jeszcze miałem 50-tkę, widziałem w Poznaniu dwa GD, w tym jeden był po liftingu (siatkowa osłona chłodnicy, kierunki w lusterkach a nie w czaszy etc.). Teraz nie widzę żadnego, ani u siebie ani na drogach :(
...poszedł już w Kymco Downtown...

Hmm..... też mi chodzą takie kosmate myśli po głowie ale parcia nie mam ;)

Co do rolek, zużyte zmniejszą wagę (choć niewiele) ale i średnicę. I już silnik pracuje na wyższych obrotach i wariator nie rozsunie się całkowicie. Ja kupiłem też nowe, wymieniłem i czerwone pole obr. też mam teraz przy ok. 90...92 (na liczniku). Poprzednio 85 było granicą czerwonego pola.

PS: jaką wagę miały kupione przez Ciebie nowe rolki? Brałeś oryginały (żółte) od Kymco do tego modelu czy innej firmy?
Nie masz uprawnien by zobaczyc obrazek!

przykładowe zdjęcie (podlinkowane)

Awatar użytkownika
Prim
Maniac Rider
Kontaktowanie:

Postautor: Prim » 13 lip 2019, 19:01

Tom pisze:.....

Czesc Tom. Przepraszam że tak późno... Zapomniałem o tym wątku..
Już odpowiadam:
Waga zamontowanych obecnie to 13.5 g
Co do firmy to - nie, niestety nie mam oryginałów. Mam z firmy RMS - o ile nie myle sie to tajwańska produkcja. Nie mam już opakowania ale na 99% bedzie to tajwan.
Tak na marginesie....Uwielbiam GD ale po wizycie " szalonych skuterzystów" z naszego forum (downtown/satelis itd) u mnie, troche choruje na gabaryty ;) Na pewno nie bedzie to ten ani nastepny rok ale kiedys jak "karma" pozwoli to będę chciał zmienić "gabaryty" ;) Póki co nawijam km na GD i cieszy mnie jazda na nim...i to bardzo
Pozdro ;)

Awatar użytkownika
Tom
Road Racer
Zlot Skulsk IV:

Postautor: Tom » 13 lip 2019, 21:30

Dzięki za odpowiedź. Teraz przynajmniej wiem w 100% jaką mają wagę, bo różnie czytałem, ale wprost nikt nic. Co prawda oryginalne do GD125 w komplecie ważą 80g, czyli dzieląc to przez 6 sztuk wychodzi 13,333... . I by się zgadzało.
Tak podejrzewając jakiś czas temu kupiłem 13,5 (poprzednio miałem 12,5) ale jakoś "nie jechał" na tych rolkach; dla mnie strasznie przymulony. Zmniejszyłem wagę do 13g i było znacznie lepiej. Zmniejszyłem znów ale na 12,8g i jest ok - ani za wolno ani za wyrywnie. Obroty niższe niż na 12,5g a zryw zdecydowanie lepszy niż na 13g (nie mówiąc o 13,5g). Ale tak zachowuje się u mnie; silnik silnikowi nie równy.
Co do gabarytów.... mam to samo od kilku miesięcy, już kilka innych oglądałem ale zdecydować się nie mogę. Aż mnie pewnie w końcu najdzie :D . Na razie - tak jak i Ty - jeżdżę i wiem, że nie zawiedzie mnie na drodze :) więc i dłuższe traski wpadają.

Awatar użytkownika
Tom
Road Racer
Zlot Skulsk IV:

Postautor: Tom » 29 sie 2019, 9:52

Tom pisze:...jakież było moje zdziwienie, gdy na ulicach właściwie codziennie widywałem ujeżdżane Kymco GrandDink/Miler w różnych pojemnościach, czego o naszym kraju powiedzieć nie mogę, bo jeszczem żadnego nie spotkał na drodze jadącego czy stojącego; widać to takie duchy widziane u nas tylko na zdjęciach...

I dziś u siebie własnie zobaczyłem takiego "ducha" :!: . Idę do garażu, słyszę - coś jedzie i to coś ma podobną mordkę do mojego. Srebrny ale nie wiem czy było to 125 czy 250. Tylko śmignął i tyle go widziałem. 6:41 rano, może jeździ na tej trasie gdzieś do roboty? Muszę go sobie odpasować.
Ale fajnie wiedzieć, że jednak w mieście nie jestem sam :D

-=====-
I jedno z nowszych zdjęć:
w_oczekiwaniu_na_swojego_pana.jpg

Wróć do „Twoja inna 125”