Bo wszyscy znacie oczywiście powiedzenie, że na motocykl nie ma złej pogody, są tylko źle ubrani motocykliści...?
No to widać byłem źle ubrany, bo zmarzłem solidnie. Dla mnie jest to jednak już koniec sezonu 2017 i oba motocykle są już w garażu na zimowaniu. Lada dzień, rozpocznę przy nich prace przygotowawcze do remontów, przeglądów, usuwania usterek które objawiły się w tym sezonie.
Tymczasem, mapka z ostatnią moją motocyklową traską.
https://www.google.pl/maps/dir/51.59522 ... 956014!3e0
Po drodze fajne zakręty pomiędzy Błaszkami, a Wartą, a następnie długa prosta na byłym lotnisku zapasowym 32 BLT w okolicach Rossoszycy. Dalej znowu kilometry z zakrętami, pomiędzy Rafałówką, a Mokrym Zborowskim i przelot górą nad S8 z zamiarem pokonania fajnych górek na odcinku Beleń-Strońsko. Niestety okazało się, że drogowcy robią coś przy nawierzchni i trasę musiałem skorygować, uznając zakaz wjazdu pod te górki, dzięki czemu odwiedziłem miejsce zestrzelenia polskiego samolotu rozpoznawczego RWD-8 we wrześniu 1939 roku. Poniżej kilka fotek z tablicy informacyjnej.
Dalej ruszyłem przez Zapolice, Ligotę do Widawy i stamtąd, przez Park Krajobrazowy Międzyrzecza Warty i Widawki do Burzenina, skąd fajnymi zakrętasami pojechałem już do zimowego garażu. Na miejscu, czekały na Virago już inne motocykle

Także już jesteśmy w komplecie i niedługo zaczynamy obsługę zimową