Benda Napoleon Bob 125

Tutaj możesz pochwalić się swoją 125.
Regulamin forum
Ważne! Jak zakładacie tytuł swojego tematu, podajcie pełną nazwę motocykla. Przykładowo Honda VT 125 zamiast samo VT 125. Takie działanie porządkuje forum i zwiększy ilość odsłon waszego tematu.
Awatar użytkownika
michcron
Maniac Rider
Imię: Michal
Motocykl: Hyosung GV 125
Kawa u mnie: Tak
Drobna naprawa u mnie: Tak
Zlot Jeziorsko I:
Zlot Jeziorsko III:
Zlot Skulsk IV:
Zlot Iłki V:
Zlot Jeziorsko VI:
Zlot Kruszwica VII:
Sulejów - Ósme spotkanie formowe.:
Czerna - Trzynaste spotkanie forumowe.:
Gaj Stolarski - Czternaste spotkanie forumowe.:
Czerna - Pietnaste spotkanie forumowe.:
Golice - Siedemnaste Spotkanie forumowe:
Golice - Dziewietnaste Spotkanie forumowe:
Sokoli Dwór XX Spotkanie:
Forumowy gospodarz:
Kontaktowanie:

Re: Benda Napoleon Bob 125

Postautor: michcron » 28 cze 2026, 10:06

Ja bym dał zielony błotnik :D . Ale to mały szczegół i rzecz gustu. Odcień zielonego nie musi być idealny, wystarczy z kodu lakieru.
Motocykl bombastyczny, ciekawe jak jeździ? Przyśpieszenie, v-max, jak oddaje moc?

JBJ
Uczeń
Imię: Marcin
Motocykl: Kiedyś Suzuki Intruder 125 VL z 2000, obecnie Benda Napoleon 125
Czerna- XXI Spotkanie Forum:
Kontaktowanie:

Postautor: JBJ » 28 cze 2026, 19:35

michcron pisze:Ja bym dał zielony błotnik :D . Ale to mały szczegół i rzecz gustu. Odcień zielonego nie musi być idealny, wystarczy z kodu lakieru.
Motocykl bombastyczny, ciekawe jak jeździ? Przyśpieszenie, v-max, jak oddaje moc?

Co do koloru błotnika rzecz gustu - czarny nie rzuca się tak w oczy jak zielony - lekko zlewa się z oponą. Mam jeszcze zamówioną czarno/brązową torbę (sakwę) w stylu retro do zabudowy z prawej strony - zobaczymy kiedy niebawem dojdzie, jak to będzie wyglądać.
A co do prędkości... To mały czołg... Więc o dynamice to raczej można pomarzyć, choć do 70 czy 80 nie jest jeszcze źle. Maksymalnie to miałem 105km/h po prostej. 115 miałem z lekkiej z górki. Ogólnie wszystko powyżej 90km/h wymaga już cierpliwości - on nie jest stworzony do szybszej jazdy. Ma się wyróżniać - nie być taką (bez urazy dla fanów i właścicieli) kolejną Varadero albo kolejną kopią Rebelki czy czegoś już kultowego. I to mu się udaje, bo nie znajdziesz podobnej 125tki. Jest po prostu inny i z niczym go nie pomylisz. Jak to miał Bob - serce albo rozum. Napoleona rozumem nie kupujesz... Tylko żoną :D. Zobaczymy jak to będzie z tym modelem - niby, są problemy z zakupem, trzeba czekać na dostawy kolejnych sztuk, więc zainteresowanie jest. Ale czas pokaże. Moim zdaniem to raczej nisza - jeśli ktoś szuka 125tki tylko do nauki jazdy lub dojazdu z punktu A do B to znajdzie dużo tańsze i wygodniejsze alternatywy. Sam jestem całkiem zadowolony z zakupu, choć brałem pod uwagę jeszcze Rocka, Chinchille i Zontesa C2. Napoleon pasuje pod moje gusta muzyczne oraz odzieżowe- hard rock/metal, vintage skóry itp. Myślę jeszcze nad jednym upgradem w przyszłości - idzie dokupić amortyzowane siedzenie, bo te oryginalne jest fajne, ale na krótsze trasy. Choć jakoś przetrwałem bez większych problemów trip do Czernej - nawet mimo nieciekawych warunków pogodowych.

Awatar użytkownika
michcron
Maniac Rider
Imię: Michal
Motocykl: Hyosung GV 125
Kawa u mnie: Tak
Drobna naprawa u mnie: Tak
Zlot Jeziorsko I:
Zlot Jeziorsko III:
Zlot Skulsk IV:
Zlot Iłki V:
Zlot Jeziorsko VI:
Zlot Kruszwica VII:
Sulejów - Ósme spotkanie formowe.:
Czerna - Trzynaste spotkanie forumowe.:
Gaj Stolarski - Czternaste spotkanie forumowe.:
Czerna - Pietnaste spotkanie forumowe.:
Golice - Siedemnaste Spotkanie forumowe:
Golice - Dziewietnaste Spotkanie forumowe:
Sokoli Dwór XX Spotkanie:
Forumowy gospodarz:
Kontaktowanie:

Postautor: michcron » 28 cze 2026, 19:44

Dzięki za info o osiągach. Podoba mi się, ale zostaje przy Hyosungu GV 125. Tak jak z forumowiczami śmigałem to Varadero ma większy v-max, ale przyśpieszenie to chyba Hyo, a GV też stylowy. Ja mam jedyny w swoim stylu :D. Własnoręczne błotniki, siodło, malowanie, zasilanie gaźników i dodatkowe 4 tłoki od Suzuki Vitara :D, w sumie 6 tłoków .Ale twój jest mega stylowy.

A może błotnik czarny mat, albo półmat? Ale to szczegół.

Wróć do „Twoja inna 125”